Welkom bij Y-Challenge

Praktijk voor positieve psychologie

Verlies en rouw

Bij verlies denken we misschien in eerste instantie aan het verlies van een dierbare. Dit is echter niet de enige situatie die tot een verlieservaring kan leiden. Het verliezen van een baan of achteruitgang van gezondheid kunnen ook een grote impact hebben op ons leven. Het toekomstbeeld verandert en onzekerheid over de toekomst en/of financiën kunnen de kop op steken. Professionals, met name in de zorg, kunnen met enige regelmaat geconfronteerd worden met verlieservaringen. Deze kunnen erg confronterend zijn en tot verdriet en stress leiden. Voor hen is een training beschikbaar.

Verlieservaringen hebben tijd nodig. Er volgt vaak een periode, gelijk aan een rouwproces, waarbij met aandacht en geduld geleidelijk een nieuw evenwicht kan ontstaan. Dit is een proces dat wel maanden tot meerdere jaren in beslag kan nemen. 

In alle gevallen van verlies is het erg belangrijk om erover te praten. Emoties hebben ruimte nodig om ze te kunnen verwerken. Door ze binnen te houden is de kans groot dat er zich spanning in het lichaam opbouwt en dit kan tot gezondheidsklachten leiden. Ondersteuning kan begrip en erkenning, maar ook  overzicht brengen in situaties vol vragen, waarbij onzekerheden, zorgen en angst geen uitzondering zijn.

Voor wie 

Ik vond het fijn. Ik voelde me veilig en begrepen door Yvonne. Het heeft me goed gedaan.

Bezoekadres:

Vroonweg 10
3247 CG Dirksland

Gratis
parkeergelegenheid

Contact

info@y-challenge.nl
06-52286366

Gegevens

KvK. nr: 24453503
BTW-ID: NL001620863B39