Welkom bij Y-Challenge

Praktijk voor positieve psychologie

Mantelzorg

Als mantelzorger ontstaan er veel nieuwe verantwoordelijkheden. Daarbij komen de nodige vragen naar voren welke kunnen leiden tot een zoektocht naar oplossingen en mogelijkheden om passende ondersteuning te krijgen. Onbegrip vanuit de omgeving kan leiden tot gevoelens van teleurstelling. Sociale contacten veranderen vaak. Niet alleen lichamelijk, ook emotioneel kan het zwaar zijn om de toenemende behoefte aan zorg bij een partner of dierbare vol te houden. De mix van velerlei emoties, frustratie en vaak ook schuldgevoelens, kan vroeg of laat zijn tol eisen.

De kans is groot dat er geleidelijk aan nauwelijks tijd en aandacht meer is om voldoende tot rust te komen en om te ontspannen. Als echter de eigen veerkracht achteruit gaat wordt het steeds lastiger om er voor de ander te zijn. Ook kan de zorg zoveel energie opeisen dat er nauwelijks nog ruimte is om met elkaar plezierige momenten te beleven.

Het is dus belangrijk om ook bewust aandacht te besteden aan de eigen energiebalans. In de praktijk valt dit echter niet mee. Het is niet nodig om het allemaal alleen te doen. Is bovenstaande herkenbaar, wees welkom voor een oriënterend en vrijblijvend gesprek. Naast begrip en emotionele steun kunnen gesprekken nieuw perspectief brengen en mogelijkheden om een betere balans te creëren en te behouden. Voor mantelzorgers worden er verder geregeld gerichte groepsactiviteiten georganiseerd.

Voor hen die zorg nodig hebben kan de situatie ook veel frustratie, verdriet en gevoelens van machteloosheid teweeg brengen. Ook zij zijn van harte welkom.

 

Voor wie 

Al zo lang loop ik tegen dezelfde dingen aan: eindelijk kan ik er iets mee. Ik voel mij minder opgejaagd en heb minder last van gespannen spieren. Het lukt mij beter bij mezelf te blijven. Mantelzorg mag niet over je grens gaan.

Bezoekadres:

Vroonweg 10
3247 CG Dirksland

Gratis
parkeergelegenheid

Contact

info@y-challenge.nl
06-52286366

Gegevens

KvK. nr: 24453503
BTW-ID: NL001620863B39