Welkom bij Y-Challenge

Praktijk voor positieve psychologie

Verlies in werk

Deze training in de vorm van een drieluik biedt een professioneel handvat voor medewerkers die in het werk vaak te maken hebben met slecht nieuws en/of verlies van mensen waarmee ze soms al een jarenlange band hebben opgebouwd. Dit kan heel belastend zijn en tot stress en lichamelijke klachten leiden.

Het omgaan met situaties als hiervoor benoemd wordt een extra belasting naarmate de eigen vitaliteit en veerkracht beperkter is. De persoonlijke kijk op en aanpak in voorkomende situaties kan meer of minder passend zijn en dit laatste ook negatief beïnvloeden. Reflectie hierop geeft ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Tijdens de training van drie dagdelen zullen in grote lijnen de volgende onderwerpen centraal staan:

  • Mijn rol als professional/eigen visie in relatie tot het onderwerp, invloed op mijzelf en persoonlijk evenwicht, grenzen en dilemma’s;
  • Professionaliteit en nabijheid, contact met en zorg voor jezelf, authenticiteit en acceptatie;
  • Relatie tussen denken, voelen en gedrag, het contact met de patiënt/familie, begeleiden in en sturen van een gesprek, stappenplan.

De training maakt bewuster van patronen en vraagt een actieve houding om specifieke vaardigheden in de praktijk toe te passen. Begeleiding is hierop afgestemd. 
 

Bezoekadres:

Vroonweg 10
3247 CG Dirksland

Gratis
parkeergelegenheid

Contact

info@y-challenge.nl
06-52286366

Gegevens

KvK. nr: 24453503
BTW-ID: NL001620863B39