Welkom bij Y-Challenge

Praktijk voor positieve psychologie

Jongvolwassen

In de media komt de toenemende stress onder jongeren steeds weer naar voren. Als één van de oorzaken wordt de werkdruk genoemd, de druk van het sociale leven of een combinatie daarvan. De hoge eisen van de maatschappij leggen de lat hoog. Er kan daarbij sprake zijn van angst voor het maken van verkeerde keuzes of angst om niet voldoende te presteren. Sociale media zorgen voor nog meer druk op de schouders.

Ook onder studenten komt het voorgaande met grote regelmaat naar voren. Daarbij heeft de afschaffing van studiefinanciering bij hen geleid tot extra druk. Minder studenten wonen op kamers, maar zijn daardoor meer tijd kwijt met reizen. Ze willen goede resultaten behalen en hebben vaak een baan naast de studie om financieel rond te komen en de schulden zo laag mogelijk te houden. Alles bij elkaar blijkt een negatief effect op de gezondheid van studenten te hebben. 

Een groot deel van jong volwassenen blijkt stress en burn-out klachten te hebben. De gevolgen hiervan kunnen ook na het studeren nog merkbaar zijn. De nadelige effecten van een langdurige periode van stress en overbelasting kunnen zowel mentaal als fysiek belemmeren en dat raak je niet zomaar kwijt. Het is dus van belang tijdig actie te ondernemen. 

Maak je je zorgen, zit je niet lekker in je vel of loopt alles niet zoals gehoopt? Vraag je je af of je wel de juiste keuzes maakt? Onzekerheid kan de kop opsteken. Samen kunnen we verheldering brengen in jouw talenten, passie en persoonlijke doelen. Je leert jezelf beter kennen. Daarbij geef je jezelf de ruimte om nieuwe inzichten op te doen en vaardigheden te versterken. Het zal je helpen om sterker en zelfverzekerder in het leven te staan en bewuster focus te houden op stappen die je wilt maken richting de toekomst.  

Bezoekadres:

Vroonweg 10
3247 CG Dirksland

Contact

info@y-challenge.nl
06-52286366

Gegevens

KvK. nr: 24453503
AGB-Code
Op aanvraag